lördag 12 december 2009

Antigua

Vi lämnade Antigua 8 januari och jag skriver nu från Iles des Saintes.

Dagarna på Antigua gick i Mega yachternas tecken. English harbour tillsammans med Falmouth harbour är ett av de största, om inte det allra största, centren för Karibiens yachting industri. Nu prickade vi dessutom in det som kallas "Antigua yacht show" vilket innebär att vi var statister i den mest häpnadsväckande fallosymbols tävling man kan tänka sig. Rader efter rader av gigantiska mega yachter den ena värre än den andra med sina satellit domer, helikopterplattor och disappearing edge pooler ( på en båt,...självklart!?) Mitt i detta vimmel finns min syster Anna och Greg med sin besättning som putsat och fejat så att Gitanabåten skiner, redo att ta emot alla chartermäklare etc som kommer för att spana in nyheter. Det ser likadant ut på alla båtarna med gäster som kommer och äter gratis mat och dricker Pina Colada på de glänsande båtarna smidigt upppassade av alla "yachties" som jobbar och sliter för att allt skall fungera perfekt.

Vi fick en liten smak av detta och gled runt på modeshower i hamnen, shopping i English harbour, coctailparty på Gitana och espresso på Docksides. Vi dejtade Gustav Engvall som vi börjat få som vana att träffa på i hamnar runt om i världen, han hade just leveransseglat en båt från medelhavet och hit. Och vi dejtade syrran och Greg en hel del. Wille och Eddie är mycket fascinerad av begreppet "monster Anna och Greg". De vet att det händer spännande saker när de är i närheten.

Käraste "monster Anna"

Busiga Greg

Modevisning i Falmouth harbour

Alla dessa båtar...

Vi hann med en hike till English harbour också, vi tog inte den lätta stigen...
Liten men tuff landkrabba
Hejdå för den här gången!

Kvällssegling till Guadeloupe

Wille på sin post, han ser på Monsters Inc!

Som de små seglare de är funderar de aldrig över märkligheten i att det dyker upp släkt och vänner i alla hamnar vi kommer till. Därför var det heller inget konstigt för dem när vi lade ut mot Guadeloupe i tisdags för att hämta Johans kusin och moster; Simon och Bettan. Den senare vanligtvis kallad farmor! Nu är vi alltså en utökad besättning på båten och jag har fått mycket mer arbetstid;-) Nufinns det tid att blogga också.
Bettan och Simon i jollen med Stella i fonden.

Guadeloupe har 330 000 invånare och är huvudön bland de Franska öarna i Västindien. Här fanns och finns till viss del fortfarande plantager främst vad gäller sockerrör och den lokala rom som tillverkas här värderas högt, särskilt i Frankrike. Guadeloupe består av två öar och liknar en fjäril till formen, den låga ön i öster heter Grand Terre och den höga och bergiga i väster heter Basse (?) terre, de är roliga fransmännen.

Simon och Bettan har fått sig en riktig dos bad till att börja med: Först i det kalla vattenfallet Acomat på Guadeloupe, Sedan i de varma källorna i Bouillante, Guadeloupe och dessemellan flera salta bad i 28 gradigt hav. Välkommen till Stella SPA!

Johan hoppar i vattenfallet Acomat
Bad i varma källor. Det varma vattnet byts ut och fylls på ständigt i ett, en gång i tiden vackert, mosaik kar i en numera bortglömd badhytt på stranden i Bouillante.
Igår seglade vi ut till den lilla ö-gruppen Iles des Saintes. Här är vi nu. Äntligen! Mitt i baguette och glasslandet! Mer om seglingen hit i nästa inlägg. Då får ni bland annat se årets första riktiga fångst! Kramar jjwesb

Inga kommentarer: