söndag 22 november 2009

22/11 2009 Magsjuka. Det är väl aldrig särskilt skoj med magsjuka, mest bara elände faktiskt. Men om man ändå skall ha det så kan man passa på när man är på en båt i Västindien. Helt klart praktiskt att sitta i sittbrunn med relingskanten inom räckhåll åt alla håll. Enkelt att svabba av och avslappnande att sitta i skuggan under biminin och se på båtlivet i viken. Skönt att när som helst kunna sänka ner sig i ett turkost hav och vara viktlös. Vi har haft en släng allihop och har nu bestämt att vi anpassat oss till den nya bakteriefloran och haft vår inskolningsperiod i matkulturen här. Nu får det vara nog med vätskeersättning och avslagen coca cola! Sjuka barn i sittbrunnen läser för varandra.
Men innan vi blev sjuka hann vi med ett besök på den mycket lilla sandön med det mycket vanliga namnet "Sandy Island" utanför Anguilla.
Rompunch eller "Planters punch" som det egentligen heter till Farmor

Bildbevis på fiskhuvudet!

Vi ligger fortfarande ankrade i Road Bay. Det är enda ankringsviken på Anguilla och våra båtgrannar är mest arbetsbåtar av olika slag. Privata segelbåtar är inte så vanliga här. Från land dunkar reggae i högtalarna dygnet runt. Det är Elvis bar, Johnnos bar, Roys bar, Pumphouse etc. som alla svänger i baktakt. Anguilla är 91 kvadratkilometer stor och har en befolkning på drygt 14 000 invånare. Den är den nordligaste ön i ö-kedjan som kallas Leeward Islands. (öarna på läsidan) och blir sannolikt också den nordligaste ön som vi besöker denna vintern. Vi vänder söderut mot St. Barth imorgon. Men först lite söndagsjazz på legendariska Johnnos bar och sedan ett efterlängtat möte med moster Anna och Greg som kommit med s/y Gitana till St. Martin. De jobbar sedan massor av år som kapten och kocka tillsammans med 3 andra i besättningen på denna 112 fots privata lyx yacht.
Farmor och farfar kom förresten inte med sitt flyg från St. Martin till Paris och kommer tillbaka till båten igen idag efter en natt på hotell på St. Martin. De flyger på standby-biljetter. Blir det för fullt eller problem med vikter på flyget så får man helt enkelt inte plats. Eller så skyller man på det om man saknar sina barnbarn sedan igår;-)

3 kommentarer:

Knix sa...

Oj oj vad mycket spännande ni redan hunnit med. Ja magsjuka kanske man kan hoppa över, men det glömmer ni nog snart. Trist för flygresenärer att behöva komma ombord igen, eller hur?
Tack för info om Gitana, så nu vet man att de kommit fram också. Ibland fungerar inte kommunikationen, hur modernt det än tycks vara?
Vi har väl slagit alla regnrekord som går att slå vid det här laget!
Kramar till er alla från mörka, blöta nord.

sofia sa...

Hej! Det var jättekul att träffa er igen idag. Kommer följa er på bloggen för att se vart ni tar vägen och så får vi se om vi lyckas göra ett ryck at some point, så uppdatera den ofta! Många kramar till er alla!

Sofia

Storm sa...

Hallo familjen Stening,
Vi kommer till Anguilla den 26 Dec..Om ni ar i narheten..hor av er....som vanligt hittar ni oss antingen pa little Bay eller Shoal Bay :)
Thor, Jen, Molly Grace and Jackson