torsdag 18 december 2008

Hej!!Vi hoppas att ni alla firat en mysig lucia och att ni har mycket vacker vintersnö där hemma! Här är det närmaste snö vi kommer julsmyckningarna som ser så malplacée ut här nere. Men vad gör man inte, Stella har fått en liten ljusslinga med kulörta lampor och änglaspelet används flitigt. Vi är tillbaka i Gustavia efter två veckor då vi besökt Anguilla, Prickly Pears, St. Martin, Tintamarre och Ile Forchue. Innan vi reste från Sverige och vi pratade om att göra en blog så lovade jag flera stycken, bland annat Sara Holmström, att vi inte skulle vara så svenska och skriva massa gnäll utan istället bara ösa på med härligheter och positiva rapporter. Därför tänker vi inte skriva om hur det känns när man efter mycket om o men äntligen tagit sig in till land i jollen med barnvagn, nappar, leksaker och allt, men inser att man glömt alla skorna, eller hur irriterat det blir när man lever på en yta mindre än c:a 30 kvm och man tvingas stänga alla takluckor pga ösregn och två barn e hungriga och överhettade och gnälliga, vi skall inte heller berätta om hur jobbigt det är när något går sönder ombord eller hur svårt det e att förklara för en 4 åring varför inte Ester o Agaton kan komma och leka hela vägen från Sverige och varför vi inte skall åka hem förrän i påsk... Istället tänkte vi berätta om de där fantastiska stunderna då allt bara är rätt och man inte har det minsta tvivel om att det e så här man borde leva sitt liv. Som exempelvis när vi hyrde bil på Anguilla och lekte sockerplantage-ägare och fikade på ett vackert gammalt plantage. Eller som när hela familjen satt samlad i lugn o ro, pojkarna med tindrande ögon, nästan andaktsfulla, och åt saffranskaka och sjöng luciasånger i sittbrunnen på luciaaftonen och avrundade kvällen med att somna under stjärnhimlen efter att Wille sett sitt livs första stjärnfall. Vilken bra luciakväll! Eller som när vi vaknade med bara en båt intill oss ankrade utanför den lilla sagoön Tintamarre och tog jollen in för ett morgonbad med tillhörande lerinpackning. Leran tar man från ön och det är bara helt ljuvligt skönt och hagabadet ligger helt klart i lä... För att inte tala om när vi fick hela stranden på Ile Forche för oss själva och grillade revbenspjäll på stranden medan pojkarna byggde låtsasdjur av koraller och snäckor och vi såg en rocka hoppa i solnedgången. Eller när man har goda vänner över på middag och man sitter och snackar bort hela kvällen i skenet av en lykta i sittbrunnen. Då vet man att det är så här man skulle ha det när det är som dj-ligast! Massor av hälsningar till er allihop och en riktigt god jul önskar vi!

4 kommentarer:

mellbergs sa...

Det är underbart varje gång man tittar in på er blog och hittar nya fantastiska bilder och berättelser om ert "lyxliv"! Bara två veckor tills vi får dela det med er:))) Ofattbart att vi snart är där. Ikea köpet är fixat, många kilon blir de.... Vi fick ditt medd efteråt men måtten blev rätt:) Igår fyllde Adrian 4 och favoritpresent blev katten, döpt till Lillan -ett gosedjur då mamma är allergisk (som tur är!) Hon, katten, kommer med till Västindien tillsammans med alla andra djur! Kram cap

Knix sa...

Hej igen morfar här. Tack för de tänkvärda orden. Ja det är nog svårt för dem som aldrig varit i er situation att föreställa sig hur ni upplever och känner det.
Men jag tycker mig känna ett starkt stöd från alla som följer er blogg och alla talande bilder.
Eftersom jag reser ner till en annan båt imorgon, så ber jag redan nu att få tillönska alla er där nere och övriga som läser denna blogg en god helg med lagom mat och, trots krisen i världen, trivsam samvaro.

mellbergs sa...

Hej, Vi vill önska er en riktigt god jul & hoppas St Barth tomten är snäll. Adrian undrar hur han kan komma både till er och oss.... Tomten han kan:) Vi åker till Uddevalla idag för att fira jul med farmor & farfar, åter lö. Adrian har nu mejl:) som vi kan nå från vilken dator som helst, vi skickar så får ni adressen. Vi räknar ner, bara 10 dagar kvar till vi ses!!!

Matte sa...

Hej hej

Det är inte för inte man längtar ner till er, men tyvärr blir det nog inte så denna gång - får leva på minnena från förra gången.
Vill passa på att önska God Jul och Gott nytt år.
Massor av kramar / Matte