tisdag 9 december 2008





Anguilla!

Hej allihop! Vi är på Anguilla. Det är underbart! Stränderna här är fantastiska och de flesta får vi för oss själva. Paradisiskt...Det är fortfarande tidigt på säsongen. Wille tränar simning som bara den. Nu tar han riktiga simtag; ”kolla nu, när jag simmar på riktigt!” Eddie e inte så dålig han heller, verkar ha en helt egen stil närmast att likna med en grodas hoppande kombinerat med en vrålapas ljudeffekter om ni kan se det framför er... Det var toppen att ha David på besök och vi hoppas att han inte tog fiskelyckan med sig till norge för vi fick en biffig tonfisk på kroken på vägen hit; lyxigt! Men efter två luncher o en middag så borde vi nog variera recepten något! Någon som har tips på tonfisk-tillagning, utom lättstekt i pannan med ris eller potatis? Är det dessutom någon som kan förklara varför färsk tonfisk smakar citron?! David, vi hoppas att du och din nya klocka inte fick det för tufft med jetlagen och tackar så mycket för att du kom hit. Det var verkligen toppen!!!

Dagarna bara går. Vi e mycket på stranden. Man lagar mat, diskar o tjatar på barn, precis som hemma... Vi leker mycket med dinosaurier (lego) och bilar givetvis. men ibland leker vi jul. Då e "någon vuxen" tomten och kommer o knackar på hos Wille i förpiken. Man har med sig världens minsta tomtesäck med en bil i. Samma varje gång. Gissa?! (Självklart röda blixten!!!) Har man tur blir man bjuden på grillmat och kan till och med få sova över om man e en trött tomte. Sedan tar vi fram det fina änglaspelet som Catarina lämnade ombord. Första gången det kom fram skulle pojkarna överraska jenny. Wille med förväntan i stämman: ”Nu tänder vi ljusen pappa och när mamma får se det kommer hon att bli helt förälskad! ”
Vi önskar alla en trevlig lucia. Vi är bjudna på luciakalas på St. Barth så det e dags att styra söderut igen. Och till alla 4- åringar ett särskilt grattis. Vi missar era dagar men tänker på er ändå! Och när vi kommer hem blir det kalas i efterskott! Kramar JJWE

8 kommentarer:

Knix sa...

Hej igen!
Det är morfar här upp i den kalla nord, som tänker på er. Läste om fiskelyckan så då tänkte jag att skicka med en bild på morbror Klas när vi seglade iväg från St. Barth.
Men kan jag bifoga bild på er blogg det är frågan?
Han fångade i alla fall en rejält stor Barracuda (och en liten) Den lilla räckte till middag för 7 stora grabbar.
Instämmer i Luciahälsningen, Morfar

Talattan sa...

Hej?
Hur har ni det i värmen vi har det kallt.Här är det jul pyssel över allt, glitter & glamor.Barnen frågar ofta efter Wille & undrar hur han har det.Vi har försökt att skicka till er men det har inte funkat finns det det någon möjlighet att skicka bilder till er.Många juliga kramar till era alla från alla på talattan.

Anna Sloat sa...

Vilka underbara kort. Onskar att vi var dar ocksa sa jag kunde leka med pojkarna. Men men Spanien ar ju ok. Bra skidakning men det borjar bli kallt aven i tarragona. vantar pa en ny inverter sa vi kan fa varme pa baten det skall bli skont. Hoppas pa nasta vecka. Annars inget nytt pa denna fronten. Kram syrran

Stella sa...

Hej!!
Jag har hela tiden trott man kan skicka bilder hit men det verkar kanske inte så trots allt?! Vi tar gärna emot bilder och mejl på Jennys mejladress: jenny@jbdesign.se
Och tack för att ni kommenterar på bloggen för vi kollar så ofta vi kan och blir så glada om det kommit några ord från våra vänner och familjen som vi saknar så mycket! Wille saknar sitt Sverigedagis, fröknar och barn dyker ofta upp som karaktärer i våre lekar. Exempelvis ringde fröknarna häromdagen på leksakstelefonen och pratade lite om vädret;-) Kramar Jenny!

mellbergs sa...

Tack för hälsningen på Adrians kalas! Det var full rulle från kl 15 till 22!!! Då slocknade en lycklig kille:) & två trasor till föräldrar sjönk ner i soffan;-) Vi trampar numer på smålego överallt, aj,aj! A ser fram mot sjörövarkalas i västindien! Vi ska ut på shopping i veckan & försöker få tag i allt ni önskade - förutom skruvstäd Johan;-) Bara lite jul- & nyårsfirande..... sen kommer vi:))) kram cap

Sofie sa...

Hej Hej underbara vänner!! Ja det är bara att njuta av varje solstrimma, varje droppe varmt saltvatten och varje sandkorn (inte i båten men utanför) för här hemma är det verkligen trist väder!! Grått grått och grått! Som tur var fick jag mig en liten resa till Barcelona över helgen - med 17grader och sol bara log en hel dag!! Saknar Er, tänker på Er mkt: Ni gör helt rätt!! Massor av Kärlek till alla små stenar där borta i paradiset:) Från en liten småsten som är avis avis avis

David sa...

Tusen takk for meg! Det var utrolig kjekt å få besøke dere i Vestindien. Det er jo alltid veldig hyggelig å se dere - enten det skjer i Gøteborg, Lysekil eller Gustavia.

Også var det jo første gang jeg fikk hilse på de to skjønne barna deres, Wille og Eddie. De er nok fullt utlærte sjøkapteiner innen 10-årsdagen tenker jeg!

Nå er det allerede 2 uker siden jeg kom hjem igjen til Norge. "Borte bra, men hjemme best!" sies det jo. Men de som kom på det uttrykket kan umulig ha reist fra 30 grader og solfylte strender til fordel for 3 grader og regnfylte gater hjemme. Så akkurat ved hjemkomsten så følte jeg at den SVENSKE varianten av det uttrykket passet litt bedre, nemlig "Borta best, och hemma hur bra som så där, ungefär!".

Så bare pass på... plutselig tikker det inn en SMS om at jeg er på vei over "dammen" igjen! ;-)

God jul!

Klem fra David.

Anna Sloat sa...

Grattis till Wille imorgon pa fyra ars dagen. Hoppas att ni har det bra. Hade en bra jul har , Pappa akte precis hem idag. Kram fran Moster Anna.