fredag 22 juli 2011

Scotland!

Hej igen!
Nu är vi tillbaka på Stella. I hamnen Troon på scotlands västkust väntade sjörövarmorfar i vitt helskägg (!) efter att ha seglat Stella med sina kompisar från Acorerna, -en minst sagt blåsig upplevelse på tre veckor med stopp i La coruna (!) Kinshale, Arklow, Howth, Ardsglass och Bangor, och solen har de inte sett förrän igår då vi kom. Tack Britt, Charlotte, Janne, Kjell och pappa för er äventyrslusta!

Wille och Eddie hann inte ens kliva ombord på Stella förrän de låg i horisontalläge på flytbryggorna med varsin håv i handen, det dröjde en halvtimme så hade de konstaterat att det finns randiga tångräkor och snabba hongäddor i scotland och att småfisken trivs bäst längst in vid hamnkontoret precis under rampen som länkar systemet av flytbryggor till fastlandet. tidvattnet är 2,5 meter så det är inte direkt en lutning enligt svensk standard i alla lägen... En kort stund senare sjösatte vi nya jollen genast döpt till Delfin, och efter ett gott mellanmål (tack Janne för omtanken med pannkakor!) drog Morfar och pojkarna iväg ut och spanade in en stor bamsesäl "dubbelt så stor som morfar"

På väg til Scotland efter stopp i Uppsala och intensiv lek med kusinerna!

Stella i hamnen Troon. Fotad på hemväg från marinapuben där fantastisk måltid avnjutits. musslor med chili, fish and chips, lokalölet heter Tennent och smakar utsökt! Billigt är det också. Alla är supertrevliga och är de inte det så märks det inte i alla fall, för dialekten är så charmig. Barn är välkomna på pub och restaurang fram till klockan 10, sedan mår de ändå bäst av att komma i säng resonerar man klokt här. Jag tror minnsann att vi gillar Scotland!

Idag kastar vi loss, detta fantastiska uttryck som säger så mycket mer än att bara lossa några tampar från en brygga. Äventyret väntar och det känns i hela kroppen. Vi skall segla ut till Isle of Arran. Att resa är att vara viktlös, finnas till i ett undantag, att befinna sig i en alternativ verklighet som liknar drömmen. någon sade detta. fråga mig inte vem. men det känns som om det kunde varit vemsomhelst och närsomhelst.

Hälsningar från familjen Stening på vift!

2 kommentarer:

Knix sa...

Även jag vill tacka Britt, Charlotte, Janne och Kjell för en fin kämpainsats. Tyvärr blev väl inte seglingen det vi alla hoppats på, men visst blev det många spännande upplevelser ändå. Jag hoppas att det slutat gunga för er alla och att ni nu kunnat anpassa er till det vanliga livet. Som sagt bra kämpat

STINAS INFORMATIVA sa...

Det känns härligt när jag läser , det är precis detta som jag längtar tillbaka till, men det blir ett annat år. Städar och packar för en dryg vecka i Lysekil, en annorlunda sommar minsann.