söndag 31 juli 2011


011-07-29 Ankrade i östra viken på Isle of Rhum med bisarra ”Kinloch castle” i fonden. Detta är värt ett eget kapitel. Slottet började byggas 1897 som jaktslott beställt av miljonären George Bullough.

Rundturen i slottet var förvånansvärt häftig. När de drog igång orkestern (en slags gigantisk eldriven speldosa med riktig orgel och slagverk) kändes det som om Sir George när som helst skulle komma nerför trappan i sin grå kilt rökandes sin pipa och deklarera att det var dags för middag i matsalen. Överallt finns spår av denna dåtidens brat och hans tjusiga fru Lady Monica och deras extravaganta vanor, fester gärna med aktriser och lorder i små sällskap. På stranden står en racingbil (synlig endast vid lågvatten) som någon råkade köra lite för långt en sen kväll efter lite mycket champagne. En röd bro är allt som finns kvar av den japanska trädgården och några uppstoppade kolibirer påminner om det stora växthuset. De hade också uppvärmda bassänger med alligatorer och sköldpaddor. Stallet där Sir George hade sina jakthästar är idag bostäder för den lilla självständiga (!) bohem-communityn på Rhum med c:a 30 invånare i palestinasjalar, Jimi Hendrix tröjor och Che Guevara pins, ja till och med en ”Zappa” registrerad bil. Före det har vi besökt fantastiska ön Staffa med berömda ”Fingals cave” och Threshnish islands med tama Lunnefåglar, snacka om kontraster.


Det blev två nätter i charmiga lilla kuststaden Tobermory på Mull. Jojomän vi har fått med oss whisky från destilleriet! Både Isle of mull och Ladaig. Vi har badat. Vi har fiskat krabbor och kam-musslor. Johan har servat motor (ingen fara). Men mest av allt har vi tuffat fram genom bedövande vacker skärgård i stiltje med solen som följeslagare.
2011-07-31 Just nu upplever vi för första gången ”dimman”. Ett lågtryck från Atlanten drog in inatt och resulterade i kuling med duggregn, ja, ösregn också emellanåt. Men det är ganska mysigt. Vi är ankrade utanför Whiskydestilleriet Talisker och jag sitter och försöker blogga här längst in i typiskt engelska puben (förlåt skottska menar jag såklart) The old House inn. Jodå, de spelar säckpipemusik på högsta... Det går inte så bra med bildöverföringen så jag postar texten utan så länge. Kinloch bilder kommer senare. Pojkarna ser på TV i the bunkhouse och Johan skall strax gå på Whiskyprovning. Många hälsningar från Isle of Skye Vi tänker mycket på er därhemma! Respekt.

1 kommentar:

Knix sa...

Vilka häftiga upplevelser och synintryck det tycks vara. Bilderna ni fick med är ju jättebra! Kors vad jag missar mycket! Får nog göra om er resa så småningom. Här hemma har vi värmebölja. Indra är nu tillbaka i Fjällbacka. Niclas har just avslutat sin insats med Windica på Marstrandsregattan. Ha det gott och akta er för alla destillerier. Det kan vara lurigt att gå på "rundtur"
Kram på er alla från Mofa.