lördag 14 mars 2009

En dag på Stella

10 mars 2009 En typisk dag på Stella, Tobago Cays västindien. 06.10 God morgon! Dags att vakna nu tycker Eddie! Wille lyssnar, till vår förtvivlan, och kommer snart efter. Ibland leker de själva en stund, ibland inte. Vi tar varannan morgon. Idag var det Johans tur att få sova.
07.30 Frukost, första sittningen. Gröt och vatten. Mums… Och vattnet var säkert tänkt att lekas med… 07.45 Scones. Vi är på tobago Cays inte ett bageri så långt ögat kan nå. Väldigt lyxigt med nybakt varje morgon. Vi har fått sådana vanor här nere. CAP vet vad vi menar. 08.15 God morgon Johan! Din tur på marktjänsten. Jenny går till fördäck och gör sin morgon yoga. Det fungerar, man blir piggare! Och så känner man sig så himla redig. 08.30 Frukost, andra sittningen. Kaffe, (inget fel på nèscafé) scones, knäckebröd, marmelad, ost, salamikorv och grapefrukt, (den enda frukt man kan få billigt här nere just nu, och som faktiskt håller sig bra)! Tur att alla gillar det! Sedan påtår och chokladbit för de vuxna. Pojkarna vet fortfarande inte om att vi smugglar upp chokladbitar varje dag… De älskar mörk choklad så de skulle bli sura om de fick veta vad de går miste om. Eddie flörtar!

09.30 Den inte alltför populära morgonritualen med solkräm . Idag även hårklippning, det sker ofta, hår och naglar växer så det knakar här nere. 10.00 Ut på snorkeltur. Dagen till ära skall alla med. Inte alltid världens bästa idé. Men idag gick det jättebra. Vi hade två trötta killar med oss, tre menar jag, så de tog sig en förmiddags-nap i jollen efter att ha identifierat lite fiskar och kollat in måsbåten och då fick mamman snorkla på revet i lugn o ro. Och leka med sköldpaddorna! Magiskt! 12.30 Lunch ombord. Brukar funka bäst. Skönt komma in i skuggan och det kan vara skönt att leka lite inne i båten tycker våra buskillar.
15.00 In till stranden där Theobåtens besättning väntar. Wille och Helena hittar genast en lek, Eddie vågsurfar och sedan sover han lite under en palm, Johan vindsurfar en sväng. Jenny snackar skit med Vibeke och jagar runt efter alla barn;-) Livet leker!
17.30 Middagsdags. För en gångs skull inte alltför sent. Vacker solnedgång.
19.00 Eddie knallar in och lägger sig i sängen ivrigt gestikulerande mot vällingskåpet: inging! inging!, Svarar med övertydlig nick och ett klart o tydligt Jaaa på frågan om han vill ha välling och gå och lägga sig. Stackars liten så trött.
20.00 Wille ber att få lägga sig! Tandborstning, saga och godnattvisa.
20.30 Vi flyttar vår båt intill Theos och utmanar Vibeke och Bengt på landskamp i Maxi-yatzy. De kommer över laddade till tänderna, och med rom och cola och Baileys givetvis. Vi håller oss till vin denna kväll. Norge vinner. Attans. Man borde nog pröva det där med baileys i alla fall.

Alldeles för sent dvs Tidigt nästa morgon. Dags att dra sig tillbaka tycker Theo båten och vi ankrar isär igen. Barnen har ingen aning om att lekkompisarna varit så nära hela natten.

God natt tycker Stella!

6 kommentarer:

Noel sa...

Vi i respekt saknar er också!!!
Noel undrar ofta när Wille kommer hem, bara en månad kvar, det skall jag hälsa honom! Vi har börjat planera ett kalas för oss i "Respekt", det blir nog i början av Maj, hemma hos Annelie med familj.
Självklart vill vi tjejer till Lysekil också ;-)
Våren har kommit hit och man får vårkänslor!!!
Så roligt att läsa om era äventyr och se de underbara bilderna, ses snart !
Kram Anna, David, Noel, Alice.

mellbergs sa...

Varma scones till frukost... jaaa så himla gott de va! De var ju så enkelt på Stella att fixa så de tänkte jag fortsätta med när vi kom hem men inser att så blev de inte:( Fick nyinspiration & ska satsa på att bjuda Peter på de i helgen:) Vi saknade både Mia & dig Jenny på vår Respekt-träff igår, det var evigheter sedan vi sågs & 3 timmar gick bara alldeles för fort. En hel helg i Lysekil är vad vi behöver:)
Vi planerar vårt nya kök för fullt och det är jättekul men oj oj oj så många beslut de är att fatta när man ska riva ut & bygga helt nytt. Vi är nästan i hamn men de har vi tyckt länge och så är de hela tiden små detaljer som kräver nya beslut.
Tänk om en månad kommer ni hem men de är ju EFTER påsk! Adrian frågar varje dag om det är påsk!:) För då ska Wille komma hem och då kommer påskharen med ägg me godis å present. Vi blir nog tvugna att senarelägga påsken;)
Våren är här och de blommar krokusar o snödroppar lite här å var. Bästa tiden att komma hem på & vi längtar att ses snart!
Bamsekramar CAP

mellbergs sa...

Hej Wille, precis som att jag inte visste att jag kunde simma så visste jag inte att jag kunde åka skidor!!!:))) Vi var i Ulricehamn förra helgen o de var jättekul att åka skidor. När jag märkte att jag kunde så ropade jag till mamma hela tiden, släpp mig mamma släpp mig! Men hon var lite feg o försiktig o ville inte låta mig störta rakt nedför backen;) Vi mejlar bilder så får du se.
Kramar Adrian

villaidasro sa...

vad kul det e att läsa om era eskapader! vattnet här e inte riktigt lika vackert som det ni badar och njuter av!
ha en trevlig helg så hörs vi snart!!!!
aLLy HuGo Jenna Spirit35

Creativemoms sa...

Hej! Det verkar inte vara min grej att skicka kommentarer på er blogg! Har gjort några tappra försök men lyckas inte så bra! Vill bara säga att vi saknar er massor och längtar tills ni kommer hem! Molly och Wille blir dagis kompisar from augusti! Ha en fortsatt underbar resa! Vi är inte alls avundsjuka!

Vibeke Andersen sa...

God tur videre, Stella!
Vi har blitt så glade i dere og kommer til å savne dere veldig!

Klemmer fra Theo-båten