tisdag 27 januari 2009

funderingar 26:e januari




TIDEN Det är något märkligt med tiden. Den 16:e mönstrade familjen Adrian av skutan och det är redan 10 dagar sedan. Det känns som igår. Vi tackar för besöket som var enastående lyckat! Dagarna bara rinner förbi och vi lever i vår lilla kokong vid sidan av världen, mitt i livet.



LYCKAN Ibland kan man känna att man får en sekunds total närvaro i livet, som om man såg allting klarare, som om man kunde se förbi allt som skymmer. Ett ögonblick av total jämvikt, är det lycka? Som när vi sitter i sittbrunnen under stjärnhimlen och småpratar med varsin liten lintott sovandes i famnen. Tryggt insomnade efter en intensiv dag med många skratt.



FÖRTVIVLAN Hur skall man orka vara en rättvis och tålmodig förälder när man har en övertrött ettåring skrikandes i 100 decibel över att han inte får ha den gula bilen som han tagit från sin fyraåriga storebror som också skriker och kastar den nyss erövrade bilen för att ingen har tid att leka med honom, vilket ingen har för att det är middagstid för länge sedan, och man vet att det inte e läge att vänta med maten för då blir det ännu värre, och man hör inte längre vad man tänker…



LIVET -så skört. Häromdagen var det minnesstund för Christer Johnsson i anglikanska kyrkan på St. Barth, han är en kär vän som alltid funnits på ön för oss. Hur kan människor bara försvinna? Bara någon dag efter denna sorg kommer lyckotårar. Tänk att det föds nya små människor till världen! Välkommen till Louie, grattis igen Camilla och Henrik! Och nu senast lilla Lovisa! Hon är så välkommen, grattis Sanna o Christian! Vi ser fram emot att snart få träffa de små liven för första gången!



LÄNGTAN Bara så ni vet så saknar vi er. Ett av våra favoritämnen är att romantisera över alla nära och kära som vi längtar efter. Det är märkligt hur vissa människor kan kännas närmre när de är långt borta? Fortsätt att mejla och kommentera på bloggen. Ni anar inte hur ivrigt vi kollar när vi får uppkoppling, hungriga efter hälsningar från Er!

5 kommentarer:

The Swedish Kock sa...

Visst rullar livet på, det är lätt att glömma bort att man lever varje dag. Verkar som ni har fattat det. Önskar verkligen att jag kunde komma!
Ge mig 12 månader....

Sneseglar'n

Stella sa...

Inga problem! Du är alltid välkommen till oss. skall vi säga nästa år samma tid samma plats?! Kramar jj!

Knix sa...

Hallå där borta. Nu är jag tillbaka i gamla Sverige. Vi fick en annorlunda segling "off season" nere i Grekland. Det var en transportsegling av en lillasyster till Stella (Jeanneau 43) upp till Slovenien, längst upp i Adriatiska havet)
Alla tankar som ni med sån känsla uttrycker i bloggen, tar säkert tag i alla som läser dem. Det är nog väldigt nyttigt och välgörande att ställa sig dessa frågor ibland. Det är väl just detta som är livet och gör att man kan känna sådan ödmjukhet till mycket, även i svåra stunder. Konstigt att så många får just dessa funderingar när man är på sjön. Har det månne med vårt ursprung att göra?
Segla väl hälsar morfar!

Tryggen sa...

Hallå här är den förlorade småbarnspappan som vaknat till liv! Får passa på när man har kommit till ro och lillen o lillan sover :)
Har precis upplevt en klassiker, Kräksjuka!! Jisses det va ingen höjdare, sånt skit har väl inte ni borta hos er?
Ni har väl klurat ut att vi inte dyker upp i år antar jag!? Utan det får/ska bli nästa vinter.. Tiden bara rasar iväg för nu ska vi flytta om 1 vecka till Skepparholmen här ute i Nacka och jag håller på o fotar färdigt min Skridskobok och måste va hemma för att få den färdig..

Annars softar vi mycket med Louie som växte 1 kilo på 2,5 vecka!! Så nu börjar han bli riktigt reslig :-)Ska väl bli närmare 2m som farsan..


Sköt om sig, vi saknar er// Louie, Mjölkmaskinen och Slackern

Ps Vart e ni och vart ska ni?

villaidasro sa...

kära ni!

fick en verklig tankeställare av ert fina blogginlägg å det var inte utan att jag fick hålla tillbaka tårarna!

här går livet i stilla gång å i bland är det ganska hektiskt också för den delen! jag håller just nu på att praktisera på en vårdcentral å henkan är hemma å backar upp med hämtning å lämning på dagis å allt annat runt omkring företaget "volmarsson"! skönt att ha honom hemma! njuuut av att vara tillsammans allihop!

hoppas att vi kan ses när ni kommer hem! drömmer mig bort till det underbara trädäcket med himmelsk utsikt på sextanvägen! ;)

många lååånga kramar! jenna m fam.