måndag 29 december 2008

Wille 4 år!





























Igår fyllde Wille år och det var en jättelyckad födelsedag. Först sjöng vi ja må han leva och uppvaktade med presenter och frukost på sängen. En svenskbåt s/y Victoria som vi träffat här nere kom och körde ett varv runt vår båt och sjöng för en, för ovanlighetens skull, blyg Wille. Sedan kom Francois Pecard, arkitekten som Jenny jobbat för, på besök med sin familj. Wille och Johan åkte in till stranden med dem medan Jenny förberedde Willes födelsedagskalas och Eddie sov förmiddag. På stranden hände det stora saker: ”När man är 4 år kan man simma själv” sade Wille och tog sina första simtag utan att pappa höll!!!

Vi hade tänkt vara på stranden på kalaset men det blåste lite för mycket så vi bestämde att göra det ombord på Stella och det blev succé! Vi hissade en rekordstor ballong (väderballong) och pyntade festligt med flaggor i sittbrunnen. Wille var så glad hela dagen och njöt av att vara i centrum! Lukas, louis, Salinne och Eddie var kalasgästerna och det var alldeles lagom. Jenny hade bakat tårta -äntligen fick Wille sin Concord;-) Sedan målade vi om Stella på teckningar och gjorde en utställning med de olika versionerna. Efter lite lek som främst gick ut på att bygga en koja av hela förpiken blev det fiskdamm genom en taklucka till alla barnens förtjusning. Willes utlåtande på kvällen var ”vilken fin dag” så vi känner oss nöjda. Wille fick många hälsningar och presenter hemifrån, TACK!! På kvällen läste vi nya boken ”Kan man” som kom i det vackraste födelsedagspaketet med posten ända från Sverige och hit. Den är suverän, tack kära grannar!

Ja, det är verkligen festliga tider, vi har kalas eller är bortbjudna nästan varje dag mellan jul och nyårsafton. Mycket champagne blir det;-) Hamnen fylls nu snabbt upp av båtar eller jakter kanske man skall säga, den ena märkvärdigare än den andra, för att fira nyårsafton på St. Barths. Det är båtar med leksaker som helikoptrar, extra segelbåtar på 70 fot och till och med ubåtar(!) Men ingen är så vacker som svenskflaggade s/y Stella! Gott nytt år 2009!!!

9 kommentarer:

villaidasro sa...

kära kära ni! åhhh, vad kul å spännande att läsa om ert iv därborta! tack för att ni förgyllde vår kväll! många varma å låååånga kramar från råå! å speciellt en till den charmige fyraåringen! gott nytt år!volmarsson´s

mellbergs sa...

mästerlig tårta!!! en sån vill ja ha sa Adrian:) vilken härlig å spännande födelsedag & så stor han blivit! jättekul att se bilder från ert underbara liv som vi snart ska dela ett par veckor:)))nu är de mesta packat och vi känner oss redo för resa! ska bara fira av nyår med dunder å brak;-)
Bamsekram till er alla å gott nytt år!

Knix sa...

Det glädjer oss jättemycket att det blev en så lyckad dag för Wille, som ju nu tydligen simmar själv! Instämmer, födelsetårtan var häftig och säkerligen väldigt unik.
Vill passa på att hälsa alla vi känner ett riktigt gott nytt år!
Är på Valö och njuter av ett visserligen kyligt, men bedårande vackert vinterlandskap.

Sara sa...

Hej kära ni! Allt låter ju så härligt så det är inte klokt. För oss har julen varit något helt annat än det ni lever i. Vi har varit i Bergslagen och firat en vit underbar jul. Det blev några skridskoturer på sjön och även bastu med bad i isvak. Kanske ska man kalla det dopp mer än bad...var ju 10 minusgrader ute...
Vi saknar er här hemma, men gläds med er i allt ni får uppleva!
Många kramar från Sara, Niklas och Sanna i Kålltorp

Knix sa...

GOTT NYTT ÅR och HÄRLIGA SEGLINGSDAGAR önskar vi er alla!
Vackert kort på en värdig dam till havs med satta segel, det gillar vi.
Vi fick ett gnistrande vackert nyårsfirande på Valö med god mat (länge), brasa, en liten raket och trivsamt samvaro med fullt hus.
Ha det nu så jätte gott snart är det födelsedagsfirande igen eller hur Jenny?

Knix sa...

HIPP.....HURRA.... för Jenny ida!
Festligheterna avlöser varandra hela tiden. Vi hoppas att det blir party för Jenny denna dag. Sedan blir det väl förhoppningsvis lite lugnare ett tag. Så ni får det lite mer "Eirie"
Jättekramar från Götet & Valö

Noel sa...

Hej! Grattis Jenny!
Vilka underbara bilder på er, man blir så sugen på värme och segling!!! Har familjen Mellberg anlänt? Vår jul och nyår blev inte som vi tänkt då Noel och Alice fick vattenkoppor, men nu är det över och vi tar nya tag!
Vi önskar er ett härligt 2009 med mycket glädje! Kram Anna

Anna Sloat sa...

Hejsan hoppas ni har det bra, tankte ringa men kan inte hitta ert franska nummer. Har ar allt bra kanns som jag blivit overkord av en buss men det blir val battre, kram Syrran.

pettssons sa...

Söndag 11/1, blåsigt å 3 grader varmt... kunde inte va bättre...?? nä nu ska vi va positiva.. Grattis till storebror å fru stening. Visade bilderna för Emma å hon längtar precis som jag tillbaka till Thailand å värme.
Det verkar som ni har det jättebra, jag börjar jobba imorrn igen efter nästa en månad ledigt. E började på sitt nya jobb den 7, ovanligt bra datum va...
Kramar från TP, Emma, Love, Mette och Lykke