onsdag 12 november 2008

























Tack för alla kommentarer. Det e ju kul att blogga! Vi är kvar på St. Martin och pysslar med båten. Mantågsnät (staket) är nu uppsatt så att inga barn trillar ur. Vi har monterat den nya biminitoppen (solskyddet över sittbrunnen (terassen där man styr båten)) och den nya sprayhooden (som skyddar nergångsluckan till båten från regn) !!! Stella lyser klarare o klarare för varje dag;-)
Vi försöker lära oss båtlivet. Pojkarna börjar lite snyggt parera vågor redan. Eddie som just lärt sig gå får verkligen träna sig, han lär sig otroligt bra, vi hade befarat att han skulle börja krypa igen men det verkar han tycka e lite mesigt... Dvd:n eller "min egen tv" som Wille säger, är ett fynd! "Hubbe och Tess" har genast blivit favoriten hos stora som små. Jollen är fantastiskt bra, stor och snabb. i alla fall nu då farfar lagat alla hålen;-) Nu väntar vi bara på seglen ( en liten detalj...) som skall komma med fedex imorgon... vilket vi har hört i en vecka snart... Vi hör av oss snart igen! Kramar från västindien!

18 kommentarer:

mellbergs sa...

Wow, så härligt ni ser ut att ha de. Segel behövs väl inte tycker Adrian, då slipper båten luta så;-) Kul att filmerna kommer till glädje, Ubbe&Tess är favorit här me. Vi kollade in St Martin på Google Earth, super häftigt! Tyckte vi såg snygga Stella;) Som nyblivna användare av Skype så var de cool att pratas vid, hördes som ni var i rummet bredvid! Massor me kramar!

Sara sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sara sa...

Hej! låter ju hur härligt som helst! Så glad för er skull att ni nu äntligen är iväg! Här hemma regnar det! Har varit på vattengympa ikväll, där var det 34 grader i vattnet. Det är väl ända gången jag har det varmare än ni...
Kram, Sara

hulthén-sagert sa...

Underbart!
Barnen sover - Axel får skriva till Wille imorgon. Förkylningstider här....
Kramar från oss!

SaraH sa...

Ciao era tuffingar!! Ser helt galet roligt ut!! Ni är helt fantastiska- vilken inspirationskälla... Felix och jag sitter här och undrar "vad fasiken väntar vi på, egentligen?!"... SKriv massor så vi kan följa ert äventyr. Tusen kramar från Schweiz, Sara

Ulle Bulle sa...

Hej!
Ooooh, vad det ser härligt ut! Det gör att jag (vi) ser fram emot vår Thailands resa ännu mer! Jättekul med en blog.. Vi kommer att sakna dig på lunchen på Oscars imorgon Jenny...
Ha de från ett regnigt Gbg!
Ulrika (Oscars mamma på Talattan)

mellbergs sa...

Hej igen, måste bara få berätta om vår superhjälte som lagade sin första tand idag! Bedövning, borra, laga å hela faderullan! Låg som en ängel i stolen men gladast när han fick välja TVÅ saker;-) Det blev två ormar!

Unknown sa...

vilken fantastisk bild på de båda sönerna. är på väg till jobbet. som helt plötsligt har blivit jätteroligt igen. behövdes röras om lite i grytan! vädret är det dock inte. roligt alltså. funderar just på vart jag ska styra kosan den här vintern. indien, granada, japan. eller ska jag kanske tillbaka till latinamerikat. man kan aldrig så noga veta... kramar tina

The Swedish Kock sa...

Gött, sa Bull!

Goa bilder är det.
Själv ska jag till Falkenberg på måndag.
Lev väl!

Anna Sloat sa...

Nu tror jag att jag lyckats ta mig in inte sa latt pa spanska...Ar tillbaka pa baten igen efter en toppen manad i Texas, massor av ridning, cattle drives, steer wrestling etc.(mycket roligare an har). Vi ligger nu I tarragona och har inte en aning om vad som hander, men vem vet vi kanske kommer over. Halsa alla pa sxm, onskar att vi var pa vag dit. Kram syrran.

Forsaeus-Hemansson sa...

De som har upplevt mest när de dör vinner.

Så rätt! Så sjyst! Så härligt!

Att tänka på och följa ert äventyr är nästan som när man läser en bok och längtar in i sagans värld. Och att dela upplevelser och minnen som ni nu gör knyter så starka band. Vi hoppas få möjlighet att dela några med er.

Ta hand om er - Vi saknar er.
Marcus/Lena/Nora/Nils

Knix sa...

Hallå igen från ett väl hett Trinidad, förutom igår när strömmen gick i hela varvet med omnejd mitt i ett tropiskt regnoväder!
Imorgon sjösätter vi om allt fungerar.
Sedan blir det härlig segling till Grenada. Efter dessa tuffa veckor på varvet känns det som en välförtjänt avkoppling. Men ni vet ju hur det är, mycket skruvande återstår!
Gott att se att det verkar fungera så bra för er redan! Segel och sådant oväsentligt, kan man väl vänta på några dagar till. Ni har ju motor och det är väl bra där ni är?
Ja det är klart att St. Barth lockar väl nu kan tänka.
Snart ses vi på havet
Hälsningar från Niclas, Fredrik, Einar, Christian och skruvarpappan

Kjell sa...

Oj vad kul att ta del av Er blogg och se bilder på prinsarna. Huset står kvar!!!

Unknown sa...

Härligt! Ser underbart ut, bra jobbat. Hoppas ni får en underbar seglats när ni väl fått seglen, en sån liten detalj kan man väl va utan ;). Eddie lär väl gå som en riktig sjöman på nolltid med såna ytor. Alla här i sandlådan mår bra och resan gick bra. 6kg redan och fortfarande hungrig som en varg.
Hälsa farfar o farmor och piraten från Trinidad när ni träffar honom.

Kram

Ökenrävarna

Mats sa...

Long time no see.
Det ser inte ut att gå någon nöd på er.
Själv sitter jag på kontoret, +1 och disigt.
Vad heter ni på skypen? Jag är carpediemab.
Ha det så bra och hälsa till alla.
Fair winds.
Mats Ahlenbäck

Meta sa...

Hej!
Ni ser ut att ha det väldigt bra, och era dagar är rätt annorlunda än de vi har här. Mörkret faller över oss, regndropparna likaså. Jag har tagit årets första glögg och det värmde gott. Vi mår bara bra, Tove har fått veta att hon ska till Trysil vecka 50 på introduktionsdagar och ser fram emot detta. Malin ska åka till London i helgen med sin kille så Willy och jag börjar tycka det är tomt i vårt bo. Vi njuter med er, och det ser bara helt underbart ut. Ni får två härliga killar som vet vat livsnjutning står för. Kramar från Norrköping

Unknown sa...

Å herregud, själv tycker jag att det är ett äventyr att få upp barnvagnen på en spårvagn av gamla modellen men ni släpper lös på gummibåtsfärd med er sulky.
Fritiof tycker att Wille är, om möjligt, ännu fräckare nu när han får sova på en båt och vi är alla lite avis på ert äventyr. Ser underbart ut! Många kramar från oss.
NoraLi, Fritiof, Cissi & Arvid

Kjell sa...

Hej! Vill bara meddela att bilen startar som en klocka, huset städat och allt annt bra. Lena undrar om Ni vet var Ni skall fira jul. Kan man skicka ett brev till Er?

Kjell