måndag 27 december 2010

God fortsättning!

Wille i gungan

Denna komprimerade vinter på Stella har nått sin mellantid och vi har nu till sist lyckats ta oss till Barbuda, den sista ön i ö kedjan som vi inte tidigare besökt. Lite märkligt. Vi är liksom klara här. Men inte riktigt ännu. Först skall vi segla drygt en vecka till innan Stella lyfts upp på land.

Igår vinkade vi av Farmor och Farfar på Princess Juliana flygplats på St. Martin efter en dryg veckas segling tillsammans med dem. Vi började med en fin nattsegling till Antigua med 8 knop i en stadig slör. Det är fint att nattsegla. Månen lyste vackert med sin silverstråle på havet och stjärnfallen avlöste varandra. Jorden passerar just nu ett bälte asteroider så det är ingen inbillning att det faller fler stjärnor en vanligt på natthimlen. Vi tackar och önskar för varje stjärna som faller. Våra tankar går till en liten flicka i Sverige som kämpar mot en svår sjukdom. Och kan ni tänka er: igår fick vi meddelandet vi väntat på: att medicinen biter och hon går mot en bättring. Äntligen!

Vi ankrade ut på Green Island, som är en obebyggd ö på östra änden av Antigua med ett fint hästskorev utanför. Kitesurfarnas paradis. Vi lyckades krångla oss förbi deras linor och ut på revet att snorkla lite men blev besvikna, korallerna var döda. Som tur var fanns det många fiskar och det tillsammans med det faktum att vattnet är turkost räckte bra för oss nordbor för denna gång. Johan och jag tog en sväng till coola Harmony hall på fastlandet och lyssnade på loungemusik och njöt en dyr cappuccino oerhört långsamt. Det är lyx. Liksom en kall Carib (öl) med lime på stranden i solnedgången! Barbuda med ofattbart vackra strander

Seglingen fortsatte mot Barbuda som är lillasyster ö till Antigua. 1500 invånare. Minst sagt sömnigt, Och otroligt platt. Stränderna är ofattbart långa och vackra. Här finns bara två hotell och till det ena kan man bara komma med båt eller helikopter. Det är ganska exklusivt helt enkelt, och som ni förstår helt avskuret från resten av ön. Den stolta befolkningen motverkar aktivt turismen. Vill inte ha hit några exploatörer alls.

Vi gjorde vår vana trogna en rundtur på ön. Guiden tog oss till ett säreget besök i fregattfåglarnas näste. Bokstavligt talat. Vi var helt intill dessa mäktiga fåglar i deras parningstid. Visst är de stiliga hannarna med sina röda halsar?! Några små fågelungar hade redan fötts och de små vita lurviga huvudena stack upp mellan de brunstiga paren. Vi satt där mitt i klapprandet från uppspelta halsar och med vingslagen alldeles intill båten och de verkade inte bry sig om oss alls.
Vi åkte till ”the highlands” c:a 30 meter över havet ;-) , sedan in till staden Codrington och stannade till på Madison square. Pampigt namn men inte lika pampig plats. Den lilla barbershopen för men över 50 var för charmig! Sonen till barberaren har en barbershop för dem under 50. Så fiffigt kan man ordna det så att man inte konkurrerar med sin egen familj.

Farfar i riggen

Efter Barbuda blev det några dagar på Saint Barth. Det var som att komma hem! Extra lyxigt för mig och Johan att kunna gå ut och äta sushi och lyssna på bandet på BeteS a Zailes, precis som på den gamla goda tiden, och för Wille och Eddie som fick farmor o farfar för sig själva ombord. Julafton firade vi i ankringen på Ile Forchue. Det blev många snorklingar och bad och lek på den öde stranden och en imponerande julmiddag med janssons, köttbullar, prinskorv och lax , ja till och med glögg och saffranskaka!

Vi återkommer så småningom med en slutsummering. Nu har vi seglat tillbaka till Saint Barth i bakgrunden spelar Macy Gray en gratis konsert (gratis o gratis) på kajen och pojkarna har somnat i sittbrunnen. Imorgon fyller Wille 6-år och vi skall ha kalas ombord! Vi blir här på ön så länge vi kan tills vi måste tillbaka för uppläggning av Stella.

Varma hälsningar från jjwe!

2 kommentarer:

Knix sa...

Ett fyrfaldigt leve för Wille... han leve: hurra, hurra, hurra, hurraaaa. Ja vi är nog lite avundsjuka lite till mans här i kylan. Men nu har ju solen vänt och det går mot ljusare tider igen. Hoppas nu att ni kan ligga still lite och bara njuta av värmen, den goa båten och kompisarna iland. Gott att känna sig lite som hemma, som sagt. Gott slut och GOTT NYTT ÅR från mofa

mellbergs sa...

Hej!
Alltid lika avundsvärt att läsa er blogg;-) Det verkar inte gå någon nöd på er!:) Vi mår bara bra här hemma och har haft en lugn och skön jul, som vi firade här hemma vi tre. Den gick bara alldeles för fort. Nyåret skålar vi in från vår balkong tillsammans med "hela Götet" ;-) Sedan bär det av till Teneriffa med tre barnfamiljer=Lollo o Bernieland a la fam Forsberg:) Spännande att prova på de! Vi vill också gratulera Wille så här lite i efterskott. Kramar CAP
PS Inlägget hamnade på fel ställe så därför lägger vi in de igen!