onsdag 3 februari 2010

Mycket vatten!

I vinter har vi inte tidigare legat i någon marina (hamn), bara ute på ankar och tagit jollen in till land. Inte förrän nu på Grenada. Vilken lyx. Vi vande oss snabbt vid att enkelt kunna ta oss iland och fika, gå till poolen, tvätta och äta på restaurang. Poolen var en sårskilt uppskattad aspekt! Pojkarna tröttnade aldrig på att kasta sig i den. Eddie hoppar glatt ifrån kanten eller lotsas trillar till alla andra gästernas förfäran. De är inte vana att se tvååringar falla fritt rakt ner i en pool ( jo han har flytvingar på sig). Allt medan Wille dyker (!) från kanten ner till botten på det djupa och hämtar leksaker, naturligtvis utan flytvingar…

Jo, vi gillar det här med marina. Det kändes ungefär som att vara på charterresa. Ståndsmässigt tog vi emot Milla, Henrik och Louie vid marinans grindar och de fick kliva på landgång ombord till Stella. Louie förstod i början inte alls vitsen med att inga ytor är raka på en båt, allra minst golvet… Men nu efter snart två veckor kan han lägga sjöben till sina meriter! Inte illa för en ettåring! Wille och Eddie älskar att busa med honom och Eddie tar alla chanser att kalla honom bebisen;-)


Louie ar har! TiIlsammans har vi nu seglat via Sandy Island, Carriacou till Union Island, vidare ut till Tobago Cays och sedan direkt hit till Bequia där vi är nu. De blåsiga dagarna på Tobago Cays skrämde bort många andra båtar så vi fick gott om vatten att surfa och snorkla på. Gissa vilka som var de enda som vågade sig ut utanför revet och ut till Petite Tabac i blåsten? Måste ha sett helt galet ut med alla små oranga västar med lintottar i och en jolle i full fart… Nu får ni njuta av våra bad och surfbilder. Det skall märkas att det finns en riktig fotograf ombord! Mer om Grenada får ni istället i nästa blogg för nu bara måste jag få publicera dessa coola bilder!





Vi har haft lite förkylningar och febrar ombord men mår nu bra igen. Henrik är och handlar frukt och grönt och Johan, Milla o Wille förbereder båten för nattsegling mot Tobago. Louie och Eddie sover, en i förpiken och en i akterkojen.
Vi höres snart igen.

3 kommentarer:

Knix sa...

Hallå igen där borta i de ljumma passadvindarnas rike. Ännu fler ljuvliga bilder. Kan tänka mig att Johan gillar att känna på brädan då och då. Hur är det Jenny kör du något också. Har inte sett några bilder på det ännu, vad jag vet?
Här är det fortsatt mängder av snö och grym vinter. Det är nästan så att man vant sig vid att det skall vara så här. Undrar vad som kommer att uppenbara sig när all snö smält?
Tack igen för hälsningen på namnsdagen. Denna har ju skapats på senare tid.
Krama alla jag känner och take care!
Mofa

Vibeke Andersen sa...

Det er utrolige flotte bilder!
Men du kunne fint lurt meg til å tro det var du som hadde tatt dem Jenny. Du er flott med kamera du med!

I dag har det vært påskevær i sørnorge. Det var på tide!
Vi har gledet oss over dagen med skigåing og aking :-)
Det er ikke det samme som å tusle langs hvite strender på Tobago Cays, men for oss som har hatt 3 mnd med minus 15-20 grader er dette nesten som Karibien:-)

Nyt tiden dere har der nede. Vi sitter her hjemme og skulle gjærne vært sammen med dere!

Store klemmer til deg og de tre søte guttene dine :-)

Vi gleder oss til å høre mange røver historier over godt drikke, og spille yatzy når dere kommer hjem!
For vi kommer nedover... :-)

Vibeke Andersen sa...

Hei Johan og Jenny. Takk for meldingen på mobiltelefonen her om dagen. Vi anbefaler på det sterkeste Charlotteville. Stranden litt lengre ut i bukten er herlig, men har muligens litt store bølger. Pigeon Point og Store Bay er også veldig fint. Vi lå lenge i Store Bay forrige gang og bare to jollen bort til Pigeon Point. Der er ruller det mer på ankringsplassen og kan være til trangt. Men stranden der er helt fantastisk. Vi lå også i bukten rett ovenfor Pigeon Point hvor "Sunday School" arrangeres. Jeg var på den til tidlig neste morgen, men jeg møtte flere barnefamilier som dro hjem litt tidligere. Anbefaler også sterkt en rundtur på øya. Kos dere masse og vi skulle så gjerne ønske vi kunne vært sammen med dere denne sesongen også, men vi får heller ta det igjen til sommeren. Fair winds. Bengt